Διακόσμηση Ιδέες & Λύσεις

Τι Χρώματα να επιλέξω για την Κουζίνα μου;

Τι Χρώματα να επιλέξω για την κουζίνα μου;

Και όπως πολύ καλά το λένε: “Η κουζίνα είναι η καρδιά του σπιτιού”

Είναι το δωμάτιο, ο χώρος, όπου εσείς και η οικογένειά σας περνάτε πολύ χρόνο και εκεί όπου οι καλεσμένοι σας καταλήγουν τελικά να μαζεύονται.

Η κουζίνα πρέπει να είναι ένας χώρος όπου κάποιος αισθάνεται άνετα, φιλόξενα και χαλαρά. Πρέπει να προσφέρει το στυλ και την προσωπικότητα που θέλετε να αντικατοπτρίζει το σπίτι σας.

Προτιμάτε μια άνετη και ευάερη κουζίνα; Έναν χαρούμενο χώρο ή ένα δωμάτιο με ρουστίκ διάθεση και άνετο;

Εκτός από τη διακόσμηση της κουζίνας, το πρώτο που θα πρέπει να σκεφτείτε, είναι ο συνδυασμός χρωμάτων που θα χρησιμοποιήσετε. Μια ολόλευκη κουζίνα, σαφώς και είναι διαχρονική, αλλά μην φοβάστε να βάλετε λίγο χρώμα, ακόμα και σε μια μικρή κουζίνα!

Με αποχρώσεις όπως το χρώμα της μέντας έως και το πράσινο σκούρο ή πετρόλ, ακόμα και μια κουζίνα στην εξοχή, ντυμένη στο κλασικό μπλε με λευκό. Εδώ θα βρείτε πολλή έμπνευση που θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε!

Εάν δεν είστε ακόμα έτοιμοι να επενδύσετε σε μια κουζίνα γεμάτη χρώμα και φως, σκεφτείτε να βάψετε μόνο ένα κομμάτι τοίχου, για να δημιουργήσετε έμφαση. Πάμε να δούμε μερικές ιδέες!

Μπλε - Γαλάζιες Αποχρώσεις

Οι μπλε κουζίνες είναι ένας διαχρονικός συνδυασμός χρωμάτων που ταιριάζει όμορφα τόσο σε country όσο και σε μοντέρνες κουζίνες. Το μπλε χρώμα ταιριάζει απόλυτα στις κουζίνες των σπιτιών. Μπορεί να είναι λίγο τολμηρό, αλλά είναι διαχρονικό χρώμα και απλό στη χρήση. Αυτή η απόχρωση ταιριάζει πολύ με άλλες αποχρώσεις του ίδιου χρώματος για αρμονική εμφάνιση και ταιριάζει με απαλούς και ζεστούς ουδέτερους χρωματικούς τόνους, όπως με έντονο λευκό ή μαύρο.

Πράσινες Κουζίνες

Εμπνευσμένες από τη φύση, οι πράσινες κουζίνες είναι ξεκούραστες. Έντονο αλλά καταπραϋντικό, το πράσινο χρώμα δημιουργεί μια αίσθηση του περιβάλλοντος και της φύσης, αλλά μπορεί να περνά απαρατήρητο και να επιτρέπει στα έντονα έπιπλα της κουζίνας να λάμπουν! Μπορείτε να αναμείξετε διάφορες αποχρώσεις του πράσινου της ελιάς. Να βάψετε έναν τοίχο, να συνδυάσετε ένα πλακάκι σε πράσινες αποχρώσεις ή να συνδυάσετε ξύλινα ντουλάπια σε πράσινο ή καφέ χρώμα. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα!

Ζεστές Καφέ Αποχρώσεις

Η διακόσμηση με καφέ συνδυασμούς χρωμάτων δεν είναι πλέον αδιάφορη. Μπορεί να είναι ουδέτερες αποχρώσεις, υπάρχει όμως μια πολυτέλεια και μια κομψότητα διαχρονική. Αυτά τα χρώματα είναι ιδανικά για κουζίνες και ντουλάπια, που δεν θέλετε να πρωταγωνιστεί το χρώμα. Λειτουργεί πολύ καλά σε δωμάτια χωρίς πολύ φυσικό φως. 

Γήινοι Τόνοι - Καφέ Αποχρώσεις

Οι γήινες αποχρώσεις είναι κορυφαία τάση φέτος στη διακόσμηση. Ενσωματώστε ζεστούς καφέ τόνους και αποχρώσεις του πηλού στα χρώματα της κουζίνας σας και των διακοσμητικών. Το χρώμα του πάγκου της κουζίνας που έχετε επιλέξει, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του χρωματικού συνδυασμού ως σύνολο, ακόμα κι αν έχετε επιλέξει λευκό χρώμα. Στην πραγματικότητα, το λευκό είναι μια ιδανική επιλογή, ειδικά αν το υπόλοιπο στοιχείο του χώρου σας είναι πολύχρωμο, γιατί θα δημιουργήσει ισορροπία και τάξη. 

Κλασικό Λευκό

Κλασικό λευκό! Είναι γνωστό χρώμα για την αντανάκλαση του φωτός, κάνοντας τον χώρο σας να φαντάζει μεγαλύτερος. Ένα απαλό λευκό χρώμα με κίτρινη απόχρωση, μπορεί να χαρίσει το χώρο σας ζεστασιά. Εάν θέλετε την απόλυτη αντανάκλαση φωτός, επιλέξτε ένα λαμπερό λευκό χρώμα αλλά με γκρι απόχρωση για μια κουζίνα. Το λευκό χρώμα δημιουργεί μια αίσθηση ηρεμίας. Όταν χρησιμοποιείται σε κουζίνα, μπορεί να κάνει τον χώρο να δείχνει καθαρός, εκλεπτυσμένος και κομψός. 

Προσθέστε χρώμα με πλακάκια

Τα πλακάκια κουζίνας προσδίδουν έναν μοναδικό συνδυασμό χρώματος, design και υφής σε κάθε τύπο κουζίνας, δίνοντας στυλ σε τοίχους αλλά και δάπεδα. Τα πλακάκια έχουν ποιότητα, δυνατότητα προσθήκης χρώματος, στυλ. Τα διακοσμητικά πλακάκια επέστρεψαν μαζί με μια τεράστια ποικιλία σχεδίων. “Ζωντανεύουν” την κουζίνα σας και της δίνουν κάτι από τον χαρακτήρα σας!

Μια Κουζίνα στα Ροζ

Ένας “αθόρυβος” συνδυασμός χρωμάτων, δίνει στο ροζ μια νέα ταυτότητα. Δεν είναι το ροζ της barbie, είναι οι πιο σκοτεινοί τόνοι του ροζ, ένα “σκονισμένο” ροζ (dusty pink), σε συνδυασμό με το industrial γκρι και μαζί έχουν μια πιο δυνατή, ουδέτερη “φωνή”. Ένα ράφι είναι ιδανικό για την ροζ διακόσμηση της κουζίνας σας. Εδώ, οι αποχρώσεις του dusty pink των ντουλαπιών έχουν “δέσει” υπέροχα με τις γκρι λεπτομέρειες στο χώρο.

Πια είναι τελικά τα καλύτερα χρώματα για την Κουζίνα;

Ο  καθένας έχει το δικό του προσωπικό στυλ και χαρακτήρα, αλλά ποιες είναι οι κορυφαίες τάσεις χρωμάτων για την κουζίνα; Οι ζεστές αποχρώσεις του γκρι έχουν ιδιαίτερη ζήτηση τα τελευταία χρόνια.

Σε αντίθεση με τα έντονα χρώματα, οι γκρι αποχρώσεις δείχνουν καλά και σε ματ αλλά και σε γυαλιστερό φινίρισμα και είναι πολύ ευέλικτες.

Για παράδειγμα, οι ματ ζεστοί τόνοι του γκρι, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια “ταλαιπωρημένη” εμφάνιση, δημιουργώντας μία ρουστίκ γοητεία. Το χρώμα, είναι ένα ισχυρό εργαλείο διακόσμησης. Μπορεί να αλλάξει εντελώς το στυλ μιας κουζίνας.

Να χρησιμοποιείτε το χρώμα με φειδώ και σε καθορισμένες περιοχές. Τα χρώματα πρέπει να εξυπηρετούν έναν σκοπό και όχι να χρησιμοποιούνται τυχαία.

Επιλέξτε ένα βασικό χρώμα και στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα άλλο για να τονίσετε ορισμένες περιοχές.

Εναλλακτικά, δοκιμάστε αντίστοιχα ζευγάρια, όπως αποχρώσεις του πράσινου ή του μπλε, ή παίξτε με φυσικούς τόνους και προσθέστε ένα πιο ζωντανό χρώμα σε ορισμένα στοιχεία, για παράδειγμα ένα ράφι, έναν μπουφέ ή έναν πάγκο.

Οι αποχρώσεις που επιλέγετε είναι εξίσου σημαντικές με το πώς τις χρησιμοποιείτε. Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να επιλέξετε τα αγαπημένα σας χρώματα, καλό είναι να περιορίσετε τα έντονα χρώματα.

Η διακόσμηση της κουζίνας σας μπορεί ξεκινά από μια συγκεκριμένη απόχρωση και να ενισχύεται από ένα έπιπλο ή μια απλή συσκευή.

Θυμηθείτε: Ο συνδυασμός δύο χρωμάτων που ταιριάζουν μεταξύ τους, σημαίνει να επιλέγετε συμπληρωματικά χρώματα, χρώματα δηλαδή που βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα χρωματολόγιο, είτε να επιλέγετε χρώματα σε αντίθεση, δηλαδή από τις αντίθετες πλευρές του χρωματολογίου.

Τα χρώματα με αντίθεση θα προσδίδουν ενεργητικότητα, ενώ τα συμπληρωματικά χρώματα θα εξισορροπούν το αποτέλεσμα, προσθέτοντας χαλαρότητα και ηρεμία.

πηγή: homesandgardens.com