Marketing

Pinterest 2024: 10 Marketing tips για σίγουρη επιτυχία

Για πολλούς, το Pinterest φαίνεται ένα δυσνόητο και απογοητευτικό κοινωνικό μέσο. Ωστόσο, παραμένει ένας από τους πιο ισχυρούς τρόπους marketing για να προωθήσετε το περιεχόμενο του blog σας και όχι μόνο. Δείτε μερικά tips κλειδιά για το Pinterest που θα σας βοηθήσουν αρκετά με τα pin και θα σας ξεμπερδέψουν!

Οι marketing στρατηγικές του Pinterest για bloggers, εξελίσσονται και αλλάζουν συνεχώς, γιατί η πλατφόρμα εξελίσσει τον επιχειρηματικό στόχο της. Και φέτος, θα συνεχίσει να το προσαρμόζει ως έναν προορισμό αγορών, ωστόσο υπάρχουν κάποιες …ευκαιρίες και για τους δημιουργούς περιεχομένου.

Υπάρχουν μερικές νέες προσαρμογές που πρέπει να κάνετε στις στρατηγικές marketing του Pinterest όσον αφορά τα pins και το “καρφίτσωμα”.

Για τους νέους χρήστες του Pinterest, αυτή η ανάρτηση θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε με τις βέλτιστες πρακτικές του Pinterest!

Βασικά Pinterest tips 2024

Εάν δεν έχετε ανοίξει ακόμη λογαριασμό στο Pinterest, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε έναν επαγγελματικό λογαριασμό στο Pinterest. Ας ξεκινήσουμε με μερικές από τις πιο βασικές συμβουλές για το Pinterest και συγκεκριμένα για τους bloggers. Είτε είστε νέος χρήστης του Pinterest, είτε το χρησιμοποιείτε για λίγο, ένα από τα βασικά πράγματα που πρέπει να δώσετε βάση είναι ότι δίνει μεγαλύτερη σημασία στα pins που γίνονται συστηματικά. Το Pinterest, προωθεί πλέον την ιδέα ότι είναι μια πλατφόρμα social media, αλλά και μια πλατφόρμα αγορών. Θέλει οι χρήστες να παραμείνουν περισσότερο στην πλατφόρμα, έτσι λοιπόν τα pins με ιδέες είναι πλέον τα πιο δημοφιλή (χωρίς να υπάρχει κάποια ενεργή σύνδεση, δυστυχώς)

Για το 2024, επικεντρωθείτε σε pins Ιδεών!

Τα pins με ιδέες, είναι ιδανικά για την αύξηση της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας σας, την μεγιστοποίηση της παρουσίας σας στο διαδίκτυο αλλά και για τη δημιουργία followers στο Pinterest. Τελικά, συμβάλλουν στην ενίσχυση της επισκεψιμότητας, αλλά με έναν κάπως περίπλοκο τρόπο. Οι καλύτερες pin Ιδέες είναι αυτές που ενημερώνουν τους άλλους και θέλουν να μάθουν περισσότερα.

Οι pins με βίντεο είναι επίσης αρκετά δημοφιλή, ωστόσο, είναι λιγάκι δύσκολο να βρείτε το πώς θα κλικάρετε στον σύνδεσμο.

Το Pinterest marketing εξακολουθεί και φέτος να είναι ένας από τους κορυφαίους τρόπους προώθησης των αναρτήσεων του blog σας. Εάν τα pins περιέχουν κάποιον ενεργό σύνδεσμο για κλικ, τότε θα έχουν μεγαλύτερη απήχηση μακροπρόθεσμα.

Τα σχόλια και τα likes ή οι καρδούλες, είναι επίσης μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αποκτήσετε engagement με τα pin σας.

Η εμφάνιση στις αναζητήσεις στην google, είναι ακόμη ένας από τους βασικούς τρόπους για να σας ανακαλύψουν, άρα εστιάστε περισσότερο στη συμπερίληψη των σωστών λέξεωνκλειδιών σε τίτλους και περιγραφές όταν κάνετε ένα pin. Το να προσπαθήσετε λιγάκι περισσότερο για να δημιουργήσετε υπέροχα pins και περιεχόμενο που χρησιμοποιείτε στο website σας, θα σας οδηγήσει μακροπρόθεσμα σε μεγάλες επιτυχίες.

Εδώ, θα ανακαλύψουμε μερικά από τα νέα και βασικά θέματα στα οποία πρέπει να εστιάσουμε για φέτος. Ποιες είναι λοιπόν οι βασικές Pinterest συμβουλές που πρέπει να έχετε υπόψη σας;

1. Πειραματιστείτε με διαφορετικές μορφές pin

Το Pinterest, έχει ήδη πειραματιστεί με διαφορετικές μορφές pin, οπότε γιατί να μην το κάνετε και εσείς; Παρουσίασε Pin με ιδέες πριν από μερικά χρόνια. Ήταν ισχυρό εργαλείο για να ενισχύσετε το προφίλ και τους followers σας. Από τότε όμως το Pinterest συνδύασε τα Pins με ιδέες με pins με βίντεο.

Τα minimal pins με βίντεο, είναι φανταστικά ως αρχική εντύπωση ώστε να κάνετε κάποιον να κλικάρει στο λινκ σας για να μάθει περισσότερα.

Ήρθε η ώρα να αποχωριστείτε τα στατικά pins!

2. Δημιουργήστε “φρέσκα” pins

Ένα από τα βασικότερα tips για το Pinterest Marketing και τους νέους bloggers, είναι να βεβαιωθείτε ότι δημιουργείτε πάντα “φρέσκο” pin περιεχόμενο. Το Pinterest θέλει να δει “φρέσκα” pins. Το “φρέσκο”, θα μπορούσε να είναι ένα νέο pin για μια νέα ανάρτηση στο blog ή για μια παλαιότερη. Αρκεί, το ίδιο pin, να είναι καινούργιο και διαφορετικό!

Προσπαθήστε να δημιουργήσετε ένα pin με εντελώς διαφορετική εμφάνιση, με νέο κείμενο και εικόνες.

“Φρέσκο” σημαίνει νέο σχέδιο, τίτλος pin και περιγραφή. Μπορείτε στην περιγραφή απλά να αλλάξετε μερικές λέξεις, όμως προσπαθήστε να προσθέσετε μία νέα εικόνα, γραφικό και κείμενο.

Για παράδειγμα:

10 pinterest marketing tips για bloggers
10 Pinterest Marketing tips for bloggers

 

 

10 pinterest marketing tips για bloggers
10 Pinterest Marketing tips for bloggers

Δημιουργήστε τα δικά σας Pinterest pins, εδώ!

3. Πρακτικές σχεδίασης pin

Μία από τις πιο σημαντικές στρατηγικές του Pinterest marketing είναι η δημιουργία ελκυστικών pin.

Το Pinterest έχει προτείνει μερικές λεπτομέρειες για το πώς είναι το δανικό pin από άποψη σχεδιασμού.

  • Ιδανικές διαστάσεις ενός pin 1000 x 1500 px (αναλογία 2:3)
  • Νέες εικόνες (χωρίς υπερβολές)
  • Κείμενο – ευανάγνωστο

Εάν εξακολουθείτε να δημιουργείτε pin που είναι οριζόντια ή άκομψα, δεν αξιοποιείτε στο έπακρο το Pinterest.

SuperTip: Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε γραμματοσειρές που είναι sans serif και έντονες σε γραφή. Πειραματιστείτε για να δείτε εάν τα pin προσελκύουν περισσότερο με κάποιες συγκεκριμένες γραμματοσειρές ή λιγότερο. Το Pinterest μπορεί να «διαβάσει» το κείμενο του pin σας, άρα διευκολύνετε το να καταλάβει αυτό που θέλετε να πείτε.

4. Φτιάξτε “φρέσκα” Pin 

Ένα από τα πιο σημαντικά marketing tips για το Pinterest, είναι να διατηρείτε τα pin σας “φρέσκα”. Αν και δεν υπάρχει πρόβλημα να καρφιτσώσετε ξανά τα ίδια pin, το Pinterest θέλει να δει μια έμφαση στα νέα pins.

Σκέφτεστε: Αν ένα από τα pin σας εμφανίζεται παντού και καθημερινά, οι χρήστες θα κλικάρουν σίγουρα το pin σας! Μάλλον ΟΧΙ. Το βλέπουν ως υπερβολή. Κάνοντας pin καθημερινά με διαφορετικό στυλ και εμφάνιση, δεν σας νομίζουν για spammer.

5. Καρφιτσώστε max σε 10 πίνακες

Σταματήστε να καρφιτσώνετε ξανά και ξανά. Παρόλο που το Pinterest συνιστά το καρφίτσωμα σε έως 10 σχετικούς πίνακες, είναι προφανές ότι το να κάνετε pin ξανά και ξανά το δικό σας περιεχόμενο, δεν ενισχύει την προβολή του. Το να κάνετε pin το ήδη pin σας, επίσης θα σας χαρακτηρίσει ως spammer. Το Pinterest εστιάζει σε ποιοτικά pins και δεν το ενδιαφέρει η ποσότητα.

Κάνουμε pin μόνο μία φορά, στον πιο σχετικό μας πίνακα. Εάν το pin αυτό δεν έχει καμία απήχηση, δημιουργήστε απλώς ένα νέο pin, με καινούργιο σχέδιο και άλλες λέξεις-κλειδιά.

6. Ποιότητα και όχι ποσότητα

Υπήρχε μια εποχή που οι top χρήστες του Pinterest καρφίτσωναν περισσότερα από 50 pin τη μέρα. Εστίαζε στην ποσότητα και όχι στην ποιότητα των pins. Η δημιουργία ελκυστικών και καλά σχεδιασμένων pin απαιτεί χρόνο. Η ρύθμιση τους για να τα καρφιτσώσετε απαιτεί επίσης χρόνο, ακόμα και να τα προγραμματίζετε.

Τώρα, το Pinterest συνιστά όχι περισσότερα από 25 pin τη μέρα.

Αυτό, μειώνει ακόμα περισσότερο την πιθανότητα επισήμανσης ως spammer. Καρφιτσώνω το πολύ 5 “φρέσκα” pin την ημέρα. Όσο λιγότερο και καλύτερο.

7. Ένα Pin με το ίδιο link, μία φορά την ημέρα

Ένας κανόνας που υπάρχει εδώ και καιρό είναι: Μην φτιάξετε 10 pins για μία ανάρτησή σας και τα καρφιτσώστε όλα την ίδια μέρα. Κάτι τέτοιο θα σας επισημάνει ως spammer.

Ακολουθήστε το εξής πλάνο: Καρφιτσώστε το 1ο Pin την πρώτη μέρα, π.χ. τη Δευτέρα, το 2ο pin τη δεύτερη μέρα, π.χ. την Τρίτη κοκ. 

8. Εστιάστε στο κείμενο του pin

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πολλοί δημιουργοί περιεχομένου το παραβλέπουν, είναι το κείμενο επάνω στο pin. Αυτό το κείμενο είναι που προσελκύει τους χρήστες να κλικάρουν στο pin σας.

Δοκιμάστε διαφορετικά στυλ κειμένου και θέσεις επάνω στο pin, με δυναμικές λέξεις που χρησιμοποιούνται συνήθως για διαφήμιση.

Πειραματιστείτε αρκετά για να δείτε τι είναι αυτό που τραβά περισσότερο την προσοχή των χρηστών του Pinterest. Σκεφτείτε λίγο σαν διαφημιστής όταν πρόκειται για το κείμενό σας.

9. Δημιουργήστε περιεχόμενο για τους χρήστες του Pinterest

Αν θέλετε να έχει επιτυχία το blog σας, πρέπει να λάβετε υπόψη σας για τι ενδιαφέρονται να διαβάσουν οι χρήστες όσον αφορά το θέμα του blog σας.

Τι απαντήσεις μπορείτε να δώσετε στα προβλήματά τους;

Τα ευρύτερα θέματα που απαντούν σε μεγάλες ερωτήσεις είναι τα πιο επιτυχημένα, γιατί όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα θέλουν να τα τα διαβάσουν. Εάν το περιεχόμενό σας είναι εξειδικευμένο και αναλύει ένα συγκεκριμένο θέμα, θα υπάρχουν λιγότερα άτομα που θα το αναζητήσουν στο Pinterest.

Έτσι λοιπόν, “Blogging tips για Νέους Bloggers” αντί για “Blogging Tips για New Food Bloggers”. Γιατί το food το κάνει πιο ειδικό και όχι γενικό. Άρα σου λέει ένας που ασχολείται με travel blogging, δεν με ενδιαφέρει αυτό το θέμα.

Σκεφτείτε τι είναι αυτό που θα “τραβήξει” ένα ευρύτερο κοινό.

Ωστόσο, μπορεί να βρείτε ένα θέμα που ενδιαφέρει πολλούς, αλλά λίγοι γράφουν για αυτό. Ανακαλύψτε λοιπόν αυτές τις ευκαιρίες για εύκολη προσέγγιση χρηστών, όμως χρειάζεται αρκετή μελέτη και πειραματισμός για να δείτε τελικά τι είναι αυτό που θα τραβήξει το κοινό και μην τα παρατάτε ποτέ.

10. Καρφιτσώστε το δικό σας περιεχόμενο όσο περισσότερο μπορείτε

Ένα ακόμη Pinterest tip για το 2024 είναι να συνεχίσετε να επικεντρώνεστε στο καρφίτσωμα του περιεχομένου σας όσο το δυνατόν περισσότερο.

Το Pinterest έχει υποδείξει ότι οι δημιουργοί περιεχομένου – bloggers – πρέπει να καρφιτσώνουν μόνο το δικό τους περιεχόμενο. Αυτό είναι υπέροχο! γιατί μπορείτε να εστιάσετε αποκλειστικά στην προώθηση των δικών σας αναρτήσεων – και όχι σε άλλων.

Προσπαθήστε να αποφύγετε την επανακαρφίτσωση από άλλους, αν το κάνετε όμως, κάντε λίγα.

Αν ξεκινήσατε τώρα να γράφετε blog ή μόλις ανοίξατε τον λογαριασμό σας στο Pinterest, είναι καλό να καρφιτσώσετε από άλλους. Αρκεί να καρφιτσώσετε σχετικά pins σε σχετικούς πίνακές σας.

Ελπίζω να σας βοήθησα αρκετά και να σας …ξεμπέρδεψα όσον αφορά την ιδεολογία και την τακτική του Pinterest! Καλό …καρφίτσωμα! 😉

Διαβάστε ακόμη:

πώς να φτιάξω το τέλειο προφίλ στο instagram

 

HandArtisan

HandArtisan

About Author

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε ακόμη

Πώς να φτιάξετε περισσότερα pin σε λιγότερο χρόνο
Marketing

Το Pinterest για τα καταστήματα χειροποίητων ειδών: Πώς να φτιάξετε περισσότερα pin σε λιγότερο χρόνο

Η αλήθεια είναι ότι το Pinterest έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και την καθημερινότητά μας. Έχει εφαρμόσει
Πώς να φτιάξω το καλύτερο instagram βιογραφικό για την επιχείρησή μου
Marketing

Πώς να φτιάξεις το τέλειο Instagram βιογραφικό (Instagram Bio)

Αν θέλετε να εκτινάξετε στα ύψη τον επιχειρηματικό σας λογαριασμό στο Instagram, δεν πρέπει να υποτιμάτε το βιογραφικό! Το βιογραφικό