Ιδέες & Λύσεις

10 Λόγοι για να αγοράσεις Χειροποίητα!

10 λόγοι για να αγοράσεις χειροποίητα

Όλοι μας γνωρίζουμε τα οφέλη από την αγορά χειροποίητων ειδών. Έχετε σκεφτεί όμως ποιο είναι είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα αλλά και ποιος απολαμβάνει και τι από τη συγκεκριμένη συναλλαγή;

Ναι, υπάρχουν οφέλη και για εσάς, ως αγοραστής, αλλά και για τον δημιουργό, ως ιδιοκτήτη μιας μικρής επιχείρησης χειροποίητου. Επίσης, υπάρχουν περισσότερα οφέλη από την αγορά, και την κατασκευή χειροποίητων προϊόντων, τα οποία θα δούμε και θα αναλύσουμε παρακάτω.

Τα χειροποίητα είδη είναι φιλικά προς το περιβάλλον

Τα περισσότερα χειροποίητα προϊόντα δεν απαιτούν εργοστασιακές εγκαταστάσεις ή  εγκαταστάσεις υψηλής παραγωγής, κατανάλωσης ρεύματος, νερού κοκ. Αντίθετα, όλα σχεδόν τα χειροποίητα είδη, κατασκευάζονται σε μικρά εργαστήρια χειροτεχνίας, στο δωματιάκι δίπλα στην κρεβατοκάμαρα ή σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον κήπο του σπιτιού!

Κάθε χειροποίητη δημιουργία, είναι ξεχωριστή!

Σε αντίθεση με τα αντικείμενα που παράγονται μαζικά σε ένα εργοστάσιο, στα χειροποίητα αντικείμενα συχνά θα εντοπίσετε μικρές και μοναδικές διαφορές, γεγονός που τα καθιστά πολύ ξεχωριστά. Κανείς στην πόλη, στη χώρα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο δεν θα έχει ακριβώς το ίδιο αντικείμενο με εσάς! Πολλά από τα χειροποίητα είδη, μπορούν επίσης να κατασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας και μπορούν επίσης να προσαρμόζονται και να εξατομικεύονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τα γούστα σας…

Το χειροποίητο, στηρίζει την τοπική οικονομία

Όταν αγοράζετε ένα χειροποίητο προϊόν από μια μικρή ελληνική επιχείρηση, υποστηρίζετε άμεσα έναν καλλιτέχνη με έδρα την Ελλάδα. Μπορεί να μην είναι στην πόλη σας, τα χρήματα όμως παραμένουν στην Ελλάδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αντί τα χρήματά σας να πηγαίνουν σε πολυεθνικές όπου ο κατασκευαστής ή ο σχεδιαστής λαμβάνει το ελάχιστο από την τιμή του προϊόντος, πηγαίνουν απευθείας στο άτομο που έκανε το υπέροχο χειροποίητο αντικείμενό σας. Αλλά δεν είναι μόνο τα χρήματα. Κάθε αγορά σας, γεμίζει τον δημιουργό εμπιστοσύνη για το προϊόν του, ευκαιρία να αναπτύξει περαιτέρω τις δεξιότητές του, ευκαιρία να επανεπενδύσει τα χρήματα πίσω στην επιχείρησή του και να συνεχίσει να παράγει όμορφα και μοναδικά έργα τέχνης που θα αγοράζεις για μια ζωή!

Το χειροποίητο, αντέχει στο χρόνο

Θυμάστε εκείνες τις εποχές που αγοράζατε κάτι και κρατούσε για μια ζωή; Γερές κατασκευές με ποιοτικά υλικά. Τα περισσότερα χειροποίητα είδη, είναι φτιαγμένα για να αντέχουν στο χρόνο. Είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικό υλικό, κατάλληλο για να διαρκεί για πάντα!

Το χειροποίητο είναι πάντα στη μόδα!

Ως μικρή επιχείρηση, ο δημιουργός έχει την πολυτέλεια να πειραματιστεί και να φτιάξει ένα μοναδικό αντικείμενο ώστε να δει αν θα κερδίσει το ενδιαφέρον της αγοράς, να εντοπίσει μια νέα τάση και να σχεδιάσει γρήγορα μια νέα συλλογή που να ταιριάζει απόλυτα στην τάση αυτή. Σε αντίθεση με έναν μεγάλο εμπορικό οργανισμό που θα χρειαστεί τουλάχιστον έναν χρόνο, ο μικρός ανεξάρτητος σχεδιαστής και δημιουργός, θα είναι πολύ πιο ευέλικτος και αποδοτικός!

Υπάρχει μια ιστορία πίσω από κάθε χειροποίητο προϊόν

Κάθε χειροποίητο προϊόν έχει τη δική του ιστορία, κάθε κατάστημα χειροποίητων προϊόντων και το άτομο που το δημιούργησε, αφιερώνει χρόνο και προσπάθεια για να φτιάξει κάτι μοναδικό, όμορφο και φτιαγμένο …μόνο για εσάς! Υπάρχει πάντα ένας λόγος πίσω από κάθε επιλογή, σε όλα τα στάδια της δημιουργίας του προϊόντος σας – γιατί τα πετράδια που έχετε επιλέξει για το ασημένιο βραχιόλι σας έχουν ένα όμορφο πράσινο σμαραγδί χρώμα ή γιατί το χρώμα των χαντρών είναι μια συγκεκριμένη απόχρωση του μωβ…

Αγοράστε χειροποίητα απευθείας από τον δημιουργό

Αγοράστε απευθείας από τον δημιουργό, το χειροποίητο προϊόν που σας ενδιαφέρει. Εάν θέλετε να κάνετε οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με το προϊόν (υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του, πώς να το φροντίζετε, επιλογές χρώματος και μεγέθους) θα μιλήσετε απευθείας με το άτομο που το έφτιαξε. Γνωρίζουν το προϊόν τους από την καλή και από την ανάποδη και θα είναι σε θέση να σας δώσουν τις καλύτερες συμβουλές!  Προσθέστε μια προσωπική πινελιά, τυλίξτε το όμορφα σε γιορτινή συσκευασία κοκ (ναι! εμείς οι δημιουργικοί άνθρωποι έχουμε πάντα τη λύση!) και βουρ για το ταχυδρομείο!

Υποστήριξη και διαφύλαξη παραδοσιακών τεχνών και δεξιοτήτων

Υποστηρίζοντας τον τοπικό δημιουργό/κατασκευαστή/τεχνίτη/σχεδιαστή, υποστηρίζετε τη δεξιοτεχνία του! Υποστηρίζοντας τις παραδοσιακές τέχνες όπως είναι η αργυροχοΐα, ο καλλιτέχνης πηλού, οι καλλιτέχνες του γυαλιού, η υφαντουργεία και πολλά ακόμα, βοηθάμε στο να μεταδώσουν τις δεξιότητες τους και την τέχνη στην επόμενη γενιά και να την διατηρήσουν ζωντανή.

Όταν αγοράζετε χειροποίητα σημαίνει ότι νοιάζεστε!

Εάν αγοράσετε στη φίλη σας ένα κολιέ πολυδιαφημισμένο, το πιθανότερο είναι ότι θα το έχει και κάποιος άλλος. Μπορεί να είναι όμορφο και ακριβό, αλλά σίγουρα δεν είναι μοναδικό. Αγοράζοντας χειροποίητα και κατόπιν παραγγελίας κοσμήματα, δείχνετε στη φίλη σας ότι αφιερώσατε χρόνο για να σκεφτείτε τι θα της αρέσει με βάση το γούστο της και θα της προσφέρετε κάτι μοναδικό και προσωπικό, που κανείς άλλος δεν θα το έχει.

Το Χειροποίητο είναι φτιαγμένο από ...αληθινούς ανθρώπους!

Όταν αγοράζετε ένα χειροποίητο δώρο, γνωρίζετε ότι ο δημιουργός, σχεδόν πάντα, είναι παθιασμένος με την τέχνη του, άρα κάθε δώρο γίνεται με αγάπη! Με τα χειροποίητα προϊόντα, υπάρχει πάντα πολλή αγάπη, φροντίδα και προσοχή στη λεπτομέρεια για να δημιουργηθεί κάτι μοναδικό και ανεκτίμητο.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα χρειαστείτε ένα δώρο, ένα νέο διακοσμητικό για το σπίτι σας ή απλά θέλετε να χαρίσετε στον εαυτό σας ένα κόσμημα, σκεφτείτε το χειροποίητο. Υποστηρίζετε την τέχνη ενός ιδιοκτήτη μιας μικρής επιχείρησης χειροποίητων! Διατηρείτε ζωντανές στο χρόνο τις τέχνες υπό εξαφάνιση αλλά κάνετε παράλληλα μια πιο …”πράσινη” αγορά.