Διακόσμηση Ιδέες & Λύσεις

Τι χρώμα να βάψω το σαλόνι μου;

Τελευταία αναρωτιέμαι και εγώ πολύ, γι’ αυτό το έψαξα καλά και αποφάσισα να το μοιραστώ μαζί σας!

Τι χρώμα να βάψω τους τοίχους στο σαλόνι μου;

Το καθιστικό του σπιτιού μας είναι το μοναδικό μέρος που αντανακλά τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά μας. Αναδεικνύει το σπίτι μας, μας ξεκουράζει από μια απαιτητική ημέρα και αποτελεί το χώρο συνάντησης για την οικογένεια και τους φίλους.

Πάμε λοιπόν να δούμε αυτά που βρήκα και ανακάλυψα, τις νέες τάσεις τα μοντέρνα χρώματα και τις ιδέες.

Θα συναντήσουμε γήινα χρώματα όπως το ανοιχτόχρωμο πράσινο-λαδί και το καφέ, αλλά και το κόκκινο.

Άλλοι θα προτιμήσουν κάτι πιο ουδέτερο όπως το γκρι. Άλλοι επιλέγουν ακόμα και γαλάζιο. Η επιλογή δική σου!

Επιλέγοντας το ανοιχτόχρωμο πράσινο χρώμα, προσφέρουμε φωτεινότητα στο χώρο. Ιδανικά ταιριάζει στους μεγάλους χώρους του σπιτιού.

Αν επιλέξουμε το σκούρο καφέ, δεν το χρησιμοποιούμε ως κύριο χρώμα, αλλά ως πρόσθετο. Βάφουμε έναν τοίχο στο χώρο, όπου θεωρούμε ότι πρέπει να δώσουμε περισσότερο βάθος. Για παράδειγμα, ως background στην τραπεζαρία.

Το κόκκινο, θα δώσει στο χώρο μια έντονη ζωντάνια και θα σηματοδοτήσει ιδιαίτερα το σημείο εκείνο του καθιστικού σας. Και πάλι, μην το χρησιμοποιήσετε σε μεγάλη επιφάνεια, αλλά σε έναν συγκεκριμένο τοίχο του καθιστικού. Πίσω από έναν ανοιχτόχρωμο καναπέ, πίσω από μια ανοιχτού χρώματος τραπεζαρία και πάντοτε σε συνδυασμό με ζεστά χρώματα επίπλων. Συνδυάστε στο χώρο πίνακες με κόκκινες λεπτομέρειες, θα δείξουν συνοχή στα χρώματα του χώρου σας.

Με το γκρι χρώμα δίνουμε ουδετερότητα στο χώρο μας και τον αναδεικνύουμε με έντονα χρώματα και διακοσμητικά. Αν λοιπόν μας αρέσουν τα διακοσμητικά με έντονο χρωματικό ύφος και θέλουμε να τα στολίσουμε στο χώρο μας, επιλέγουμε την γκρι απόχρωση για το βάψιμο του τοίχου.

Το γαλάζιο, που προσωπικά το λατρεύω, είναι ένα πολύ ζεστό χρώμα. Ταιριάζει σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού μας, από την κουζίνα μέχρι και το σαλόνι! Άρα λοιπόν, ταιριάζει και για ενιαίο σαλόνι-κουζίνα, άψογα. Συνδυάζεται υπέροχα με το γκρι χρώμα, το οποίο μπορεί να βρίσκεται στον πάγκο της κουζίνας, στα πόμολα των ντουλαπιών σας ή στον καναπέ του καθιστικού. Θα δώσετε φωτεινότητα στο χώρο σας και ζεστασιά.

Αυτά λοιπόν για τα χρώματα που αγαπώ περισσότερο και θέλησα να ενημερωθώ και να σας ενημερώσω! Ελπίζω να σας φάνηκαν χρήσιμα τα παραπάνω. Αν θέλετε να μοιραστείτε περισσότερα μαζί μας, αφήστε μας το σχόλιο σας παρακάτω. Θα χαρούμε να συζητήσουμε μαζί σας!

Διαβάστε επίσης: Χαρτοκορνίζες & Φωτογραφίες στους τοίχους του σπιτιού μας.