Διακόσμηση Ιδέες & Λύσεις

Ιδέες και Διακόσμηση για μικρές κουζίνες

Διακόσμηση μικρής κουζίνας ιδέες και λύσεις

Έχετε μικρή κουζίνα; Εμείς σας έχουμε τη λύση! Ιδέες για μικρές, ζεστές και άνετες κουζίνες.

Ιδέες & λύσεις για μικρές και άνετες κουζίνες

Πρόσφατα, άρχισα να ψάχνω το κατάλληλο σχέδιο για τη δική μου κουζίνα! Είχα στο μυαλό μου μια πρώτη ιδέα και την προσαρμόζω. Έτσι λοιπόν, αποφάσισα να ψάξω πολύ για το σχετικό θέμα και σας παρουσιάζω ορισμένες βασικές ιδέες και λύσεις και για τη δική σας μικρή κουζίνα!

Πάγκος – Κάθισμα

Αγαπημένη ιδέα, είναι ένας πάγκος – κάθισμα, ενσωματωμένος εσωτερικά στο πάσο της κουζίνας. Προσφέρει άνεση χώρου, αφού δεν χρειάζεται να προσθέσετε καρέκλες στην κουζίνα και προσδίδει και συνεκτικότητα με τα έπιπλα σας στο χώρο. Μπορεί να είναι σε μια γωνία ή να στολίζει έναν άδειο τοίχο. Ο χώρος αποκτά ζεστασιά. Ο πάγκος μπορεί να έχει και αποθηκευτικό χώρο, όπου θα αποθηκεύετε τραπεζομάντηλα, τα μαξιλάρια κ.λπ..

Πάσο – Τραπέζι

Ένας άλλος τρόπος να αποκτήσετε ένα τραπέζι στη μικρή κουζίνα σας, είναι να προσθέσετε ένα πάσο, είτε ψηλό είτε χαμηλό, σε συνέχεια του κύριου πάσου της κουζίνας. Συνδυάστε τα αγαπημένα σας σκαμπό ή καρέκλες.

Μπορείτε να προσθέσετε ένα χαμηλό τμήμα πάγκου τραπεζάκι, έξω ή και μέσα από το πάσο. Θα έχετε αμέσως ένα τραπεζάκι κουζίνας στα μέτρα σας. Κάτω από το τραπεζάκι μπορείτε να ενσωματώσετε ντουλάπια ώστε να εκμεταλλευτείτε το χώρο.

Χρησιμοποιήστε ένα ανοιγόμενο τραπέζι κουζίνας που ακουμπά στον τοίχο από τη μία πλευρά και μπορεί να ανοιγοκλείνει. Έτσι θα εξοικονομήσετε αρκετό χώρο αλλά και η κουζίνα σας θα φαίνεται πάντα συμμαζεμένη και καθαρή!

Φροντίστε να επιλέξετε έπιπλα κουζίνας με όσο το δυνατόν περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους. Προσαρμόστε ντουλάπια μεγάλα και ευρύχωρα και αν δεν έχετε αυτή τη δυνατότητα, τότε απλά προσαρμόστε έξτρα ραφάκια με συνεκτικότητα με τα υπόλοιπα ντουλάπια-έπιπλα κουζίνας.

Διατηρήστε την κουζίνα σας πάντα σε τάξη. Αυτό είναι ένα μυστικό για να δείχνει πάντα ευρύχωρη και καθαρή.

Επιλέξτε φωτεινά χρώματα για τα πλακάκια τοίχου, αλλά και ανοιχτόχρωμα χρώματα για να βάψετε τους τοίχους.

Διαβάστε επίσης: Τι χρώμα να βάψω το σαλόνι μου;