Επιχείρηση

4 Τρόποι να αναπτυχθεί η μικρή σας επιχείρηση

Θέλετε φέτος να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο η μικρή σας επιχείρηση;

Είναι ο καιρός που σχεδιάζουμε τις αποφάσεις και τα νέα μας ξεκινήματα για το νέο έτος. Ίσως να θέλουμε να δοκιμάσουμε μια νέα δεξιότητα, ίσως να σκεφτούμε πως πρέπει να ταξιδεύουμε περισσότερο. Όμως τι γίνεται με την επιχείρησή μας;

Προγραμματίζοντας σωστά τις κινήσεις της επιχείρησής σας για τη νέα χρονιά που έρχεται φορτωμένη και πολλά υποσχόμενη, μπορεί να φτάσετε την επιχείρησή σας ακόμα πιο ψηλά.

1. Παρέχετε εξαιρετική ποιότητα εξυπηρέτησης στους πελάτες σας

Η παροχή εξαιρετικής ποιότητας εξυπηρέτησης στους πελάτες σας είναι απαραίτητη για κάθε επιτυχημένη επιχείρηση. Είναι σημαντικό να ψάχνετε διαρκώς νέους τρόπους βελτίωσης ώστε να μπορείτε να διατηρείτε τους πελάτες σας χαρούμενους και ικανοποιημένους για όλο το χρόνο και για πάντα.

Οι περισσότεροι καταναλωτές απαιτούν 24ωρη εξυπηρέτηση τα τελευταία χρόνια. Πολλές επιχειρήσεις έχουν ενεργοποιήσει αυτόματα στην ιστοσελίδα απαντήσεις σε ερωτήσεις πελατών και έχουν αρχίσει να παρέχουν εξυπηρέτηση πελατών όχι μόνο στις δικές τους ιστοσελίδες, αλλά και στα social media προφίλ τους όπως στο Facebook και στο Twitter. Εάν δεν το έχετε κάνει ακόμα, κάντε το φέτος ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε τον ανταγωνισμό και να χαίρεστε τους πολύτιμους πελάτες σας.

2. Ενισχύστε το Internet Marketing της επιχείρησής σας

Με κάθε νέο έτος, έρχονται μαζί νέες marketing τάσεις που είναι καλό να γνωρίζετε. Αν δεν συμβαδίζετε με τις τάσεις αυτές και δεν προσαρμόζετε ανάλογα τη marketing στρατηγική σας, δεν θα τραβήξετε την προσοχή των χρηστών του διαδικτύου και να τους κάνετε πελάτες σας. Για παράδειγμα, πλέον μέσω του Instagram μπορεί ο επιχειρηματίας να στήσει την επιχείρησή του. Ο καταναλωτής βλέπει άμεσα καταστήματα και προϊόντα! Είναι έτοιμη η marketing στρατηγική σας στα social media για τη δική σας επιχείρηση;

Διαβάστε: Το Instagram ως εργαλείο Marketing.

Ρίξτε μια ματιά στις markting στρατηγικές σας για το 2019 και αναλύστε τι πήγε καλά και τι όχι. Αντικαταστήστε τις στρατηγικές που δεν λειτούργησαν τόσο καλά με κάποιες νέες στρατηγικές, ώστε να προσεγγίσετε αποτελεσματικά το κοινό σας το 2020.

Αυξήστε την παραγωγικότητα

Πολλοί επιχειρηματίες θέλουν να έχουν περισσότερο χρόνο μέσα στην ημέρα τους για να τα προλάβουν όλα, οπότε γιατί να μην αυξήσουμε την παραγωγικότητα στην επιχείρησή μας φέτος; Δεν χρειάζεται απαραίτητα να εργάζεστε όλη μέρα και όλη νύχτα για να γίνετε πιο γρήγορος. Πρέπει να γίνεται πιο οργανωμένος. Όλες οι επιχειρήσεις πλέον πρέπει να αυτοματοποιήσουν τις διαδικασίες.

Με τα κατάλληλα εργαλεία marketing, μπορείτε να αυτοματοποιήσετε καθημερινές και κουραστικές διαδικασίες, όπως την τιμολόγηση, τον προγραμματισμό στα κοινωνικά μέσα, e-mail marketing και άλλα. Αυτοματοποιήστε πρώτα τις πιο απλές διαδικασίες. Έτσι, με τις χρονοβόρες εργασίες της επιχείρησης αυτοματοποιημένες, εσείς και η ομάδα σας είστε ελεύθεροι να εργάζεστε για καλύτερα και μεγαλύτερα πράγματα.

Διαβάστε επίσης: Χρήσιμα εργαλεία Marketing για νέες Επιχειρήσεις

3. Αναθέστε περισσότερα καθήκοντα και αναπτύξτε την ομάδα σας

Ως ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης, μπορεί να αισθάνεστε κάποιες φορές ότι τα πάντα περνούν από τα δικά σας χέρια. Το 2020, πρέπει να ξεκινήσετε την πρόσληψη περισσότερου προσωπικού ή ακόμα και την εξωτερική ανάθεση για ορισμένα θέματα της επιχείρησής σας, έτσι ώστε να εστιάσετε περισσότερο στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας. Σκεφτείτε τι εργασίες κάνετε σε μια μέρα. Υπάρχουν εργασίες που αγαπάτε να κάνετε; Υπάρχουν εργασίες χρονοβόρες για εσάς; Υπάρχει κάποιος άλλος στην ομάδα σας που θα μπορούσε να διαχειριστεί τα καθήκοντα αυτά; 

Ίσως θελήσετε στην πρόσληψη περισσότερου προσωπικού για τη νέα χρονιά. Επίσης, να θυμάστε ότι και οι μικρές επιχειρήσεις με αυστηρούς προϋπολογισμούς μπορούν να προσλάβουν ελεύθερους επαγγελματίες για διάφορες  εργασίες όπως το social media marketing, το content marketing, το e-mail marketing και λοιπά. Η μίσθωση απομακρυσμένων ελεύθερων επαγγελματιών θα σας επιτρέψει να κάνετε εργασία με βάση τις ανάγκες σας, αντί να ανησυχείτε για την υποδοχή νέων υπαλλήλων πλήρους απασχόλησης.

Πώς να συνδυάσεις Content Marketing, Newsletter και Social Media για τη μικρή σου επιχείρηση.

4. Εξαρτάται από εσάς

Όποιοι και αν είναι οι επιχειρηματικοί στόχοι ή οι αποφάσεις σας για το νέο έτος, βεβαιωθείτε ότι έχετε την καλύτερη τακτική για να τα πετύχετε. Ο καθορισμός των στόχων σας έγκαιρα και προγραμματισμένα, θα σας εμποδίσει να παραιτηθείτε από τις υποχρεώσεις σας φέτος, θα επιτύχετε τους στόχους σας και η επιχείρησή σας θα αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο μέσα στο 2020.

HandArtisan

HandArtisan

About Author

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε ακόμη

Επιχείρηση

7 Βήματα για την Τέλεια Φωτογραφία!

Το να ανακαλύψετε πώς να φτιάχνετε εξαιρετικές φωτογραφίες προϊόντων για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, είναι το κλειδί το κλειδί της
DIY Επιχείρηση

DIY Φωτογράφιση Προϊόντων για το ηλεκτρονικό μου κατάστημα – Μέρος Α’

Η φωτογραφίες των προϊόντων σας είναι, ήταν και θα είναι, ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα.