Εποχιακά

Ξεχωρίστε φτιάχνοντας χειροποίητες ευχετήριες κάρτες!

Η δημιουργία μιας μοναδικής χειροποίητης ευχετήριας κάρτας, είναι ένας σίγουρος τρόπος να σας θυμόνται οι πελάτες σας όλο το χρόνο!

Ήρθε και πάλι το Πάσχα; Μήπως πλησιάζουν τα Χριστούγεννα; Γέννησε η καλύτερή σας φίλη εχθές;

Ώρα να στείλετε λοιπόν εκείνη την κλασική ευχετήρια κάρτα σε πελάτες σας, σε συγγενείς και φίλους. Αν είστε σαν τους περισσότερους ανθρώπους, θα αναζητήσετε ένα συνηθισμένο σχέδιο ευχετήριας κάρτας από έναν κατάλογο καρτών και θα κάνετε μια παραγγελία. Ή θα πάτε μέχρι το βιβλιοπωλείο της γωνίας να πάρετε καμιά δεκαριά κάρτες, να υπογράψετε το όνομά σας, να γράψετε δύο ευχές και να τις ταχυδρομήσετε. Σωστά; Ναι, και εγώ το έχω κάνει αρκετές φορές! Καμιά φορά μάλιστα έπαιρνα και παραπάνω για να έχω και για του χρόνου!

Αν όμως θέλετε να είστε διαφορετικοί και να ξεχωρίσετε, φτιάξτε με τα χεράκια σας μια μοναδική, χειροποίητη ευχετήρια κάρτα φέτος.

Μια ευχετήρια κάρτα πάντα παίζει σημαντικό ρόλο, όπως και να είναι, από ό, τι υλικό και αν είναι φτιαγμένη. Το θέμα είναι ότι πολλές φορές, φτάνει στον παραλήπτη της απλά με μια υπογραφή. Άντε και το κλασικό “Καλά Χριστούγεννα” ή ένα απλό “Χρόνια πολλά” ή “Να ζήσει” και λοιπά.

Η κατασκευή μιας χειροποίητης ευχετήριας κάρτας, είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος να μένετε σε επαφή με τους συμπαθητικούς πελάτες σας. Σας προσφέρει την ευκαιρία να δείξετε την αληθινή σας προσωπικότητα και να ξετυλίξετε τη δημιουργικότητά σας.

Οι περισσότεροι παραλήπτες χειροποίητων καρτών, τις κρατούν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, ίσως και για πάντα και συχνά κοινοποιούν τις κάρτες τους για να τις δουν άλλοι ακόλουθοί τους στα social. Πρέπει να σκέφτεστε πάντα θετικά όταν κατασκευάζετε το οτιδήποτε χειροποίητο. Δείτε πως θα ξεκινήσετε:

1. Ψάξτε online για πρωτότυπες ιδέες

Κάντε μια αναζήτηση στην google για “χειροποίητες ευχετήριες κάρτες” και θα σας παρουσιαστούν εκατοντάδες! αν όχι χιλιάδες εικόνες καρτών από την πιο απλή έως την πιο υπερπαραγωγή, για να σας εμπνεύσουν. Μην μπείτε στον πειρασμό να αγοράσετε, πάρτε μόνο ιδέες 😀 Αν πάλι δε μπορείτε με τίποτα να βρείτε έστω και μια μικρή πηγή έμπνευσης, τότε αγοράστε χειροποίητες κάρτες από άτομα που δημιουργούν. Μπορείτε να βρείτε χιλιάδες μοναδικά σχέδια σε ιστοσελίδες που πουλούν αποκλειστικά χειροποίητα προϊόντα.

2. Επισκεφθείτε το κατάστημα με είδη χειροτεχνίας της γειτονιάς σας (ή μέσω διαδικτύου αυτές τις ημέρες, το e-shop του βιβλιοπωλείου της γειτονιάς σας!)

Σίγουρα θα γνωρίζετε κάποιον βιβλιοπώλη ή κάποιο e-shop που πουλά όλων των ειδών τα χαρτιά, χαρτόνια και υλικά χειροτεχνίας και diy κατασκευών. Εδώ μπορείτε να βρείτε ιδέες για κάρτες και να αγοράσετε όλα εκείνα τα γλυκανάλατα και χρυσοσκονισμένα αναλώσιμα που χρειάζεστε για τις χειροτεχνίες σας, όπως ειδικές κόλλες glitter, χαρτόνια διαφόρων ειδών, χρώματα και χαρτιά. Το πλεονέκτημα του καταστήματος της γειτονιάς σας είναι ότι το προσωπικό είναι συνήθως στη διάθεσή σας να βοηθήσει, ενώ πολλοί παρέχουν μια γωνιά χειροτεχνίας όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εξοπλισμό σας και να φτιάξετε τις κάρτες σας ζητώντας τη βοήθειά τους όταν χρειαστείτε επιπλέον πληροφορίες για κάποιο από τα υλικά τους. Φέτος που είμαστε απομακρυσμένα, μπορούμε να το κάνουμε αυτό μέσω ίντερνετ και να βρούμε diy ιδέες για τις ευχετήριες κάρτες μας.

3. Προσαρμόστε την κάρτα για τον παραλήπτη

Λάβετε υπόψη την προσωπικότητα και τις προτιμήσεις του παραλήπτη σας και προσαρμόστε μια κάρτα που απευθύνεται μόνο σε αυτόν, χωρίς φόβο και χωρίς …πάθος. Υπάρχει σχέδιο για κάθε γούστο!

Για παράδειγμα, αν είστε επιχείριση και κάποιος από τους πελάτες σας λατρεύει τα παζλ, αγοράστε ένα κενό λευκό παζλ χάρτινο, ξύλινο ή ό, τι άλλο σας αρέσει. Γράψτε επάνω στο παζλ τις ευχές σας για το νέο έτος, υπογράψτε με το όνομά σας και απλά ταχυδρομήστε το μέσα σε έναν φάκελο. Ο πελάτης σας θα ενθουσιαστεί, θα χαρεί και θα μιλάει γι ‘αυτό για μια ζωή!

Αν πάλι θέλετε να φτιάξετε κάρτες για τα αγαπημένα σας πρόσωπα, σκεφτείτε τι θα ήταν αυτό που θα τους έκανε χαρούμενους! Μπορεί κάποιος να λατρεύει τη φύση. Φτιάξτε μία ευχετήρια κάρτα με ένα κλαδί από έλατο επάνω και στολίστε το μοναδικά.

Αν αγαπά τα χρώματα, φτιάξτε μία ευχετήρια κάρτα με washi tape αυτοκόλλητες ταινίες πολύχρωμες! Φτιάξτε δεντράκι, δωράκια, μπάλες και ό, τι άλλο σας αρέσει.

4. Εμπιστευτείτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας!

Η δημιουργία χειροποίητων καρτών θα ξυπνήσει το παιδί που κρύβεται μέσα σε σας και θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε εκείνη την καλλιτεχνική σας πλευρά που “κοιμόταν” από την τελευταία εργασία χειροτεχνίας που κάνατε στο σχολείο πριν 20 χρόνια! 😉

5. Ξεκινήστε νωρίς

Αν είναι δυνατόν, ξεκινήστε από τον Σεπτέμβρη! Για να κατασκευάσετε χειροποίητες κάρτες χρειάζεται χρόνος, οπότε μην περιμένετε να έρθει ο τελευταίος μήνας, π.χ. να μπει ο Δεκέμβρης για να φτιάξετε χριστουγεννιάτικες χειροποίητες ευχετήριες κάρτες. Πολύ απλά, θα πανικοβληθείτε. Θα ξοδέψετε πολλά και δε θα προλάβετε να φτιάξετε τίποτα. Εάν δε μπορέσετε τελικά να ετοιμάσετε τις κάρτες σας πριν από τις 15 Δεκέμβρη, σκεφτείτε να φτιάξετε και να αποστείλετε κάρτες για το Νέο Έτος! Με προσοχή, να μην αναγράψετε επάνω στη βιασύνη σας το τρέχον έτος, αλλά το επόμενο! Αν πάλι δεν προλαβαίνετε ούτε κάρτες για το νέο έτος, ξεκινήστε για του …Βαλεντίνου!

6. Επεκτείνετε τα ταλέντα σας

Αν διαπιστώσετε ότι σας αρέσει τελικά να κατασκευάζετε χειροποίητες κάρτες και κάτι μέσα σας …φωνάζει “φτιάξε-φτιάξε”, τότε μη διστάσετε επεκτείνετε τα …ταλέντα σας και τα αποθέματά σας και γιατί να μην δημιουργήσετε ένα κουτί γεμάτο από μοναδικές, υπέροχες και προσωποποιημένες μικρές και χαριτωμένες σημειώσεις, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλο το χρόνο!

Κατά τη διάρκεια των διακοπών αλλά και οποιασδήποτε άλλης σημαντικής εποχής του χρόνου, μια χειροποίητη ευχετήρια κάρτα εκτιμάται πάντα! Ξεκινήστε από την επόμενη γιορτή, μη χάνετε χρόνο! Η χαρά της δημιουργίας, δεν περιγράφεται με λέξεις. Θέλει συναίσθημα. Πιάστε ψαλίδι και χαρτί και ξεκινήστε.

Και αφού αναλύσαμε το πώς μπορείτε να φτιάξετε χειροποίητες ευχετήριες κάρτες για τους αγαπημένους σας και γιατί να φτιάξετε, διαβάστε εδώ 1) ιδέες & λύσεις για το πώς να φτιάξετε χριστουγεννιάτικες κάρτες