Marketing

Πώς να Φτιάξω όμορφα Highlights για τις ιστορίες μου στο Instagram;

πώς να φτιάξω όμορφα εξώφυλλα για τα highlights μου στο instagram

Πρόσφατα με ρώτησε κάποιος, πώς μπορώ να φτιάξω όμορφα highlights για τον επαγγελματικό μου λογαριασμό στο Instagram;

Έψαξα λοιπόν, βρήκα και σας παρουσιάζω μερικούς τρόπους που μπορείτε να φτιάξετε τα ολόδικά σας covers για τα highlights σας στο instagram!

Εντάξει και θα με ρωτήσετε: Τι είναι highlights;

Highlights στο Instagram είναι εκείνα τα κυκλάκια που εμφανίζονται στο επάνω μέρος στο προφίλ σας στο Instagram, κάτω από το βιογραφικό σας, εάν και εφόσον έχετε αποθηκεύσει κάτι. Διαφορετικά εμφανίζεται ένα κυκλάκι με ένα + μέσα, που γράφει “Νέο” Πατώντας λοιπόν στο κυκλάκι αυτό, μπορείτε να επιλέξετε ποιες ιστορίες θα κρατήσετε εκεί και καλό είναι να αφορούν μία συγκεκριμένη κατηγορία. Για παράδειγμα, ιστορίες που έχετε ανεβάσει στο Instagram με θέμα Lipsticks αν έχετε ένα κατάστημα με είδη καλλυντικών και ομορφιάς.

Ένα μυστικό, που γνωρίζουν λίγοι… Οι ιστορίες σας δεν χάνονται! Υπάρχουν!

Για να προσθέσετε λοιπόν σε ένα highlight παλαιότερη ιστορία σας, θα κλικάρετε το highlight που θέλετε και θα επιλέξετε τις τρεις τελίτσες κάτω δεξιά και έπειτα θα πατήσετε “Επεξεργασία highlight

Στη νέα σελίδα που θα σας ανοίξει, επιλέγετε “Ιστορίες” και έπειτα διαλέγετε ποιες ιστορίες θα προσθέσετε. Πάνω-Πάνω είναι οι παλαιότερες, τέρμα κάτω, οι νέες ιστορίες που ανεβάσατε στο προφίλ σας στο Instagram.

Τα covers των highlights ιστοριών σας Instagram, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε ενεργό το προφίλ σας στο Instagram και να βελτιώσετε το design! Με τη σωστή σχεδίαση, τα covers σας μπορούν να προσελκύσουν περισσότερα views. Αν θέλετε να βελτιώσετε ή ακόμα και να φτιάξετε σήμερα τα covers των highlights στο Instagram, αλλά δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε, εδώ θα ανακαλύψετε βήμα-βήμα τον τρόπο για να το πετύχετε! 

Τι είναι αυτό που θα κάνει ένα cover στα Instagram Stories σας να ξεχωρίζει;

Τα Highlights (ή αλλιώς οι καλύτερες στιγμές σας στο instagram, για να μιλάμε και λίγο την ελληνικήν…) των Instagram Stories σας, βρίσκονται ακριβώς κάτω από το Instagram βιογραφικό σας, που σημαίνει ότι τα covers που θα επιλέξετε για τα highlights, μπορεί να αναδείξουν το brand σας ή να το …υποβαθμίσουν. Υπάρχουν όμως μερικοί εύκολοι τρόποι για να αξιοποιήσετε αυτό το εξαιρετικό χαρακτηριστικό που σας δίνει το αγαπημένο σας κοινωνικό μέσο!

Δείτε παρακάτω μερικά top tips σχεδιασμού για τα covers (= Εξώφυλλα) στα Highlights των Instagram Stories σας:

Tip No 1: Δημιουργήστε covers για τα Highlights των Instagram Stories σας, που “ανεβάζουν” το design του brand σας

Η ενσωμάτωση στοιχείων του brand σας στα covers, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κάνετε τα Highlights σας να φαίνονται πιο συνεκτικά και επαγγελματικά. Σκεφτείτε απλά πώς θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στα covers σας τα χρώματα, οι γραμματοσειρές και τα εμπορικά σήματα του brand σας!

Για παράδειγμα, η Glossier χρησιμοποιεί απλά, λευκά covers, κάτι που σηματοδοτεί τη λιτή λευκή συσκευασία των προϊόντων της.

 

Δείτε όμως μερικά ακόμη brands, που χρησιμοποιούν τα χρώματα και τις γραμματοσειρές των website τους για να φτιάξουν όμορφα covers που ξεχωρίζουν και παράλληλα διατηρούν την ταυτότητά τους!

Πολύχρωμα μοτίβα και γράμματα με minimal γραμματοσειρές! Υπάρχουν ένα σωρό ευκαιρίες για να αναβαθμίσετε την αισθητική του brand σας και να δημιουργήσετε σούπερ εξώφυλλα για highlights των Instagram Stories σας!

Tip No 2: Φτιάξτε περιγραφικά Highlights 

Ένα όμορφο design προσελκύει τα βλέμματα, αλλά τα covers των highlights σας θα πρέπει να λειτουργούν και ως …πινακίδα για το τι περιέχουν.

Ένα καλό εξώφυλλο με τις καλύτερες στιγμές του Instagram Stories θα διευκολύνει όσο το δυνατόν περισσότερο το κοινό σας να καταλάβει τι θα πάρει από την προβολή ενός highlight. Τα περιγραφικά covers, θα προσελκύσουν περισσότερα views στο περιεχόμενό σας!

Μερικά instgram profiles, χρησιμοποιούν στα εξώφυλλα των highlights τους κεφαλαία γράμματα και εικόνες ή μεγάλα και ευδιάκριτα εικονίδια για να γίνεται άμεσα αντιληπτό το περιεχόμενό τους!

Αυτοί είναι μερικοί τρόποι για να κάνετε τα covers σας πιο περιγραφικά, χωρίς να υποβαθμίζετε το συνολικό design του brand σας!

Tip No 3: Κάντε τα Highlights σας ομοιόμορφα και συνεκτικά

Μόλις διαλέξετε το στυλ του cover, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διατηρήσετε μια συνεκτικότητα μεταξύ τους. Δηλαδή, αν έχετε επιλέξει να χρησιμοποιήσετε εικονίδια για τα covers των highlights, τότε κάθε cover πρέπει να έχει ένα εικονίδιο. Ένα διαφορετικό εξώφυλλο, μπορεί να προκαλέσει σύγχυση και να κάνει το brand σας να φαίνεται λιγότερο επαγγελματικό στο Instagram.

Δείτε μερικά υπέροχα παραδείγματα λογαριασμών με ισχυρά, συνεκτικά covers. Ακόμη και στους τίτλους διατηρείται ομοιομορφία (π.χ. μόνο κεφαλαία ή μόνο πεζά ή το πρώτο γράμμα κεφαλαίο κ.λπ)

Σκεφτείτε και τη σειρά των covers και πώς θα φαίνονται δίπλα-δίπλα.

Η σειρά των highlights θα αλλάξει εάν προσθέσετε μια νέα Ιστορία σε ένα ήδη υπάρχον highlight, φέρνοντάς την στην αρχή. Αν τα εξώφυλλά σας λειτουργούν με συγκεκριμένη σειρά, θα πρέπει να το έχετε υπόψη σας!

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Σχεδιάστε ένα νέο cover πριν ακόμα δημιουργήσετε ένα νέο highlight για τα σημαντικότερα Stories σας στο Instagram.

Πώς να φτιάξετε όμορφα εξώφυλλα για τα highlights στο Instagram

– Χρησιμοποιώντας το Canva

Χάρη στις νέες εφαρμογές σχεδιασμού, όπως το Canva, η δημιουργία προσαρμοσμένων εξωφύλλων για τα highlights σας στο Instagram, δεν ήταν ποτέ ευκολότερη.

Αρχικά συνδέεστε στην εφαρμογή, την οποία μπορείτε να δουλέψετε και από το smartphone.

Επιλέγετε επάνω δεξιά Δημιουργία –> Instagram Story με προτεινόμενες διαστάσεις: 1080 x 1920 px

Κάνετε κλικ στο κενό φύλλο που θα εμφανιστεί και επιλέγετε την παλέτα χρωμάτων, αν θέλετε να βάλετε background όπως είπαμε και πιο πριν, που να είναι σχετικό πάντα με το brand σας και τα χρώματά του.

Έπειτα κλικάρετε στα “Elements” (Στοιχεία) αριστερά και ξεκινάτε την αναζήτηση.

Π.χ. “lipstick” Υπάρχουν αρκετά δωρεάν στοιχεία, μερικά είναι και με ελάχιστή πληρωμή!

Και Ιδού!

εφόσον ολοκληρώσετε το σχέδιό σας, επιλέγετε “Download” (Λήψη) επάνω δεξιά και κατεβάζετε το αρχείο στο smartphone ή τον υπολογιστή σας. Ιδανικά στο smartphone ή tablet, για να μπορέσετε να τη χρησιμοποιήσετε άμεσα στο Instagram προφίλ σας. Μέσω της εφαρμογής, είναι ακόμα πιο απλά τα πράγματα.

Ανοίγετε το instagram από τη συσκευή σας (tablet, smartphone κοκ)

Επιλέγετε το highlight που θέλετε να προσαρμόσετε το νέο εξώφυλλο και κλικάρετε κάτω δεξιά τις τρεις τελίτσες “Περισσότερα” και πατάτε “Επεξεργασία highlight

Έπειτα, πατάτε το “Επεξεργασία εξωφύλλου” που είναι ένα γαλάζιο, ενεργό link:

…και ορίζετε το νέο cover σας!

Συγχαρητήρια! Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο και για τα υπόλοιπα.

– Χρησιμοποιώντας το Over

Μία άλλη εφαρμογή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τα stories σας στο Instagram, είναι το Over.

Πατήστε πίσω στο trial και επιλέξτε free templates (…η αλήθεια είναι πως δεν έχει και πολλά free)

Στο Over, μπορείτε να εισαγάγετε το δικό σας background επιλέγοντας “Image” ή να επιλέξετε μέσα από μια τεράστια γκάμα σχεδίων, εξερευνώντας το “Layout Collections”

– Χρησιμοποιώντας το Photoshop

Επιλέγουμε το μενού File -> New και ορίζουμε τις διαστάσεις ενός story στο instagram (1080 x 1920 px):

Κατεβάζουμε σε μορφή png τα αρχειάκια εικόνων που θα χρησιμοποιήσουμε (Ρίξτε μια ματιά εδώ) και τα σύρουμε στο φόντο που ετοιμάσαμε στο Photoshop. Τα ρυθμίζουμε να είναι σε κεντρική θέση, προσαρμόζουμε χρώμα κ.λπ και αποθηκεύουμε!

Κάνοντας διπλό κλικ επάνω στο png εικονίδιο δεξιά στα layers, μπορείτε να αλλάξετε χρώμα:

Μπορείτε να παίξετε με το πινέλο και χρώματα, μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να φτιάξετε το δικό σας μοντέρνο template!

Διατηρώντας το ίδιο αρχικό φόντο, μπορείτε απλά να διαγράφετε κάθε φορά το κεντρικό εικονίδιο:

Βάλτε σκιές και πειραματιστείτε με τα φίλτρα που σας δίνει το Photoshop. Είναι ένα τρομερό εργαλείο!

– Χρησιμοποιώντας το Pixlr Online

Το Pixlr είναι ένα online πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στο Ε ή το Χ.

Το X είναι το πιο εύχρηστο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων:

  • Σύγχρονη επεξεργασία φωτογραφιών για γρήγορες αλλαγές και αρχάριους.
  • Εύκολο στην τελειοποίηση.
  • Ιδανικό για γρήγορες, παιχνιδιάρικες επεξεργασίες φωτογραφιών.
  • Προσθήκη καλλιτεχνικών εφέ σε φωτογραφίες με ένα κλικ.

Το E είναι για επαγγελματίες:

  • Κλασική επεξεργασία φωτογραφιών με τα απαραίτητα εργαλεία, αλλά πιο κομψή.
  • Διαισθητική πλοήγηση.
  • Σχεδιασμένο για λεπτομερή επεξεργασία εικόνας.
  • Επίτευξη προηγμένων επεξεργασιών – σε λιγότερα βήματα.

Επιλέγουμε το απλό και εύχρηστο πρόγραμμα.

Δημιουργία νέου, ώστε να προσαρμόσουμε τις διαστάσεις μας και να φτιάξουμε το cover μας:

Προσθέστε στοιχεία από την αριστερή μπάρα ή ανεβάστε τα δικά σας!

Κεντράρετε την εικόνα, προσθέστε κείμενο και αλλάξτε τις γραμματοσειρές και το χρώμα!

Αποθηκεύστε με το όνομα αρχείου που θέλετε και στη μορφή που θέλετε.

Το Cover σας είναι έτοιμο!

Συνεχίστε και φτιάξτε όμορφα covers που αντανακλούν το brand σας και το αναδεικνύουν!

Αφιερώστε λίγο χρόνο και και φτιάξτε ποιοτικά covers για τα highlights σας στο Instagram. Αναβαθμίστε το brand σας, προσελκύστε νέους ακόλουθους και να παρουσιάσετε το πολύτιμο περιεχόμενο των Instagram Stories σας σε νέους επισκέπτες μοναδικά. Αξίζει τον κόπο!

πώς να φτιάξω όμορφα εξώφυλλα για τα highlights μου στο instagram

Αν χρησιμοποιείτε και άλλες υπέροχες εφαρμογές ή προγράμματα για τη δημιουργία των ιστοριών σας στο instagram, αφήστε μας το σχόλιό σας! Είναι πολύτιμο!