Marketing Επιχείρηση

Branding: 5 Υπέροχα Πράγματα που μπορεί να κάνει για την μικρή σας επιχείρηση χειροποίητων

Branding για την μικρή σου επιχείριση χειροποίητων

Το branding μπορεί να αυξήσει τις πωλήσεις σας, να μετατρέψει τους πελάτες σας σε πιστούς follwers και θαυμαστές σας, να σας βοηθήσει να αυξήσετε τα έσοδά σας μέσω υψηλότερων τιμών, να δημιουργήσει εμπιστοσύνη με τα προϊόντα σας και το πιο σημαντικό, να μετατρέψει τους απλούς καθημερινούς επισκέπτες σας σε …πελάτες!

Ένα brand δεν υπάρχει απλώς, “ζει” μέσα στην επιχείρησή σας και μπορεί να την πάει πολύ “ψηλά” ή να την καταστρέψει.

Το πρόβλημα με την καθιέρωση του brand σας, δηλαδή της επωνυμίας σας, είναι ότι όταν ξεκινάτε υπάρχουν τόσα πολλά που πρέπει να κάνετε για να προωθήσετε και να πουλήσετε τα προϊόντα σας, που είναι τελικά πολύ εύκολο να αναιρέσετε την επωνυμία σας στην πορεία. Είναι λογικό όμως να προσπαθήσετε να κάνετε μερικές πωλήσεις πρώτα, έτσι ώστε να αποκτήσετε λίγη οικονομική ενίσχυση πριν προχωρήσετε σε marketing τεχνικές προώθησης της επιχείρησής σας. Σωστά;

Τι γίνεται όμως αν αυτές οι πρώτες πωλήσεις δεν έρθουν ποτέ επειδή δεν αφιερώσατε αρκετό και ουσιαστικό χρόνο για να επισημάνετε τα προϊόντα σας και την επιχείρησή σας; Τι γίνεται αν παραλείψατε αυτό το κρίσιμο βήμα και τώρα χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια για να δημιουργήσετε ένα κερδοφόρο κατάστημα χειροποίητων ειδών;

Για να μετατρέψετε το κατάστημα σας με τα χειροποίητα σε μια κερδοφόρα επιχείρηση, το branding είναι απαραίτητο και βασικό στοιχείο από την αρχή. Μην το αφήσετε για …αργότερα, γιατί δεν θα γίνει ποτέ.

Δείτε 7 λόγους για τους οποίους πρέπει να γίνει τώρα:

#1 Το Branding σας βοηθά να μοιραστείτε την ιστορία της επιχείρισής σας

Οι άνθρωποι αγοράζουν χειροποίητα προϊόντα επειδή θέλουν να αγοράσουν κάτι που έχει κατασκευαστεί από τα χέρια κάποιου άλλου.

Ναι, πολύ σωστά. Τα δικά σας μικρά χεράκια! Αγοράζουν το προϊόν και την ιστορία που το συνοδεύει. Ενδιαφέρονται για το ποιος το κατασκεύασε γιατί αγοράζοντας το, ξέρουν ότι υποστηρίζουν άμεσα τον δημιουργό / τον καλλιτέχνη / δηλαδή εσάς! Το καλό branding αξίζει όσο χίλιες λέξεις και θα σας βοηθήσει να διηγηθείτε την ιστορία σας στον κόσμο. Με τον τρόπο αυτό, δείχνετε στους πελάτες σας τι είναι αυτό που καθορίζει τη δουλειά σας και τι σας ενδιαφέρει. Παίρνουν μια γεύση, την πρώτη γεύση για το τι να περιμένουν από εσάς και τα προϊόντα σας και τους δείχνετε τι θα λάβουν εάν αγοράσουν ένα από τα δικά σας όμορφα χειροποίητα προϊόντα.

#2 Το Branding δημιουργεί εμπιστοσύνη με τα προϊόντα σας

Η καλή, συνεπής επωνυμία branding, δείχνει επαγγελματική. Δίνει ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες. Δείχνει ότι το προϊόν σας είναι εξαιρετικής ποιότητας. Το branding, σας κάνει να ξεχωρίζετε μέσα στο πλήθος.

Μια συνεπής επωνυμία, σας κάνει να ξεχωρίζετε από το πλήθος εάν πουλάτε σε ανταγωνιστικό περιβάλλον. Και πραγματικά, το χειροποίητο εξαπλώνεται συνεχώς! Είτε είστε πωλητής σε κάποια ηλεκτονική πλατφόρμα πώλησης όπως είναι και το HandArtisan, σε εκθέσεις και αγορές, είτε μέσω του δικού σας e-shop – ανταγωνίζεστε άμεσα με εκατοντάδες, για να μην πω χιλιάδες κατασκευαστές που προσπαθούν να πουλήσουν παρόμοια προϊόντα με τα δικά σας.

Ας υποθέσουμε ότι ψάχνετε για ένα φυσικό lip balm με γεύση κακάο από κερί μέλισσας. Τι θα σας έκανε να επιλέξετε κάποιο αντί για κάποιο άλλο, ενώ μπορεί να έχουν την ίδια σύνθεση;

– Το Brand.

– Το Λογότυπο.

– Οι Περιγραφές.

– Τα χρώματα στις ετικέτες.

– Η συσκευασία του, φυσικά.

– Η ιστορία, πίσω από αυτό.

Εμένα πάντως με αντιπροσωπεύουν όλα τα παραπάνω όταν ψάχνω για ένα χειροποίητο προϊόν!

Για παράδειγμα, τα χειροποίητα φυτικά καλλυντικά και σαπούνια της Forest Lady:

[zass_woo_products_slider ids=”11931″]

#3 Η καθιέρωση του Brand σάς βοηθά να μετατρέψετε τους επισκέπτες σας σε πελάτες

Για όλους αυτούς τους λόγους, ένα καλό brand θα σας βοηθήσει να μετατρέψετε τους επισκέπτες σας σε πελάτες που πληρώνουν. Μόλις εμπιστευτούν την ποιότητα των προϊόντων σας, καταλάβουν και συνδεθούν με την ιστορία πίσω από το brand σας και μπορούν να θυμηθούν το κατάστημά σας μέσα σε άλλα 100 καταστήματα εκεί έξω, τότε να θυμάστε πως η σκληρή δουλειά έχει γίνει.

Φυσικά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που εμπίπτουν στην απόφαση αγοράς (τιμές, προσωπικοί λόγοι που δεν μπορείτε να ελέγξετε και πολλά άλλα) Όμως μια ισχυρή επωνυμία θα βοηθήσει τους επισκέπτες σας να κάνουν κλικ στο κουμπί “Προσθήκη στο καλάθι”.

Το να μην έχετε καλό brand ή και …καθόλου, σας εμποδίζει από το να πραγματοποιήσετε πωλήσεις.

#4 Η καθιέρωση επωνυμίας σάς βοηθά να μετατρέψετε τους πελάτες σας σε πελάτες που επιστρέφουν

Μια συνεπής επωνυμία βοηθά τους πελάτες σας να θυμούνται ποιοι είστε. Αγαπούν το προϊόν σας, αλλά τους αρέσει να ανοίγουν το πακέτο σας, αγαπούν το μικρό αυτοκόλλητο μέσα στο πακέτο, εκτιμούν ότι αυτό που είδαν στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα ήταν ίδιο με αυτό που έλαβαν στη συσκευασία. Αισθάνονται σαν να σας γνωρίζουν χρόνια και μιλούν για το brand σας στους φίλους και τους συγγενείς τους. Αισθάνονται ξεχωριστά, γιατί εσείς τους κάνατε να νιώθουν έτσι, δείχνοντας προσοχή στις λεπτομέρειες και κοινοποιώντας με αυτόν τον τρόπο την ιστορία του brand σας.

Οι πελάτες που επιστρέφουν, αποτελούν σημαντικό μέρος των εσόδων σε σταθερά, κερδοφόρα καταστήματα. Το να “πείσετε” κάποιον που έχει ήδη αγοράσει από εσάς να αγοράσει ξανά, είναι πιο εύκολο από το να βρείτε νέους πελάτες. Και αν καταφέρετε να τους μετατρέψετε και σε πιστούς followers, θα πουν παντού για την επιχείρησή σας και θα κάνουν τη “σκληρή” δουλειά για εσάς, φέρνοντας ακόμα περισσότερους ανθρώπους στο κατάστημά σας.

#5 Το Brand σας κάνει περήφανους

Δεν θέλετε να νιώθετε περήφανοι για τα προϊόντα σας όταν τα δείχνετε στους πιθανούς πελάτες σας, στους φίλους και την οικογένειά σας;

Δεν θέλετε να αισθάνεστε περήφανοι όταν στέλνετε ένα πακέτο σε έναν πελάτη και όταν το λάβει και το ανοίξει να ενθουσιαστεί;

Δεν θέλετε να μοιραστείτε την URL διεύθυνση του καταστήματός σας χωρίς …φόβο και πάθος (από το να ζητήσετε συγγνώμη εκ των προτέρων για την εμφάνιση του e-shop σας;)

Branding! Είναι σαν το κερασάκι στην τούρτα – κάνει τα υπέροχα προϊόντα σας ακόμη πιο φανταστικά και υπέροχα!

Συμπέρασμα

Ελπίζω  πλέον να σας έχω πείσει ότι η καθιέρωση του brand σας έχει τεράστια σημασία και ότι πρέπει να ξεκινήσετε σήμερα.

Το Branding είναι απαραίτητο για να μετατρέψετε το μικρό σας κατάστημα σε μια επιτυχημένη επιχείρηση.

Το να μην έχετε ένα συνεπή brand θα σας εμποδίζει από το να αποκτήσετε περισσότερες πωλήσεις αλλά και περισσότερους πελάτες.