Επιχείρηση Ιδέες & Λύσεις

Πίσω στο σχολείο, πίσω στη δουλειά! Πώς θα τα βγάλεις πέρα με τα παιδιά και την επιχείρηση στο σπίτι

Back to School, back to reality!

Λιγότερο άγχος λοιπόν, περισσότερη δημιουργικότητα! Άρα και επιτυχία.

Και έτσι όπως φτάνουν στο τέλος πια οι ζεστές ημέρες του καλοκαιριού και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του… Οι γονείς αρχίζουν να σκέφτονται και να οργανώνουν πλέον τη ζωή στο σπίτι με τα παιδιά και την επιχείρηση. Όσοι δουλεύουν φυσικά από το σπίτι, θα γνωρίζουν επακριβώς αυτό το συναίσθημα.

Πώς να διαχειρίζεστε την επιχείρηση με τα παιδιά στο σπίτι

Δείτε παρακάτω τέσσερις συμβουλές για να προετοιμάσετε πρώτον εσάς, έπειτα την επιχείρησή σας και την οικογένειά σας για ό, τι σας περιμένει από …Φθινόπωρο!

TIP 1: Φτιάξτε πρόγραμμα

Όταν η λέξη “σχολείο” σας …αγχώνει, τότε βάλτε πρόγραμμα!

Στην αρχή ίσως να μην βιάζεστε να ετοιμάζετε γεύματα από το προηγούμενο βράδυ, όμως με ένα καθορισμένο πρόγραμμα μειώνεται πραγματικά το άγχος τόσο για εσάς τους γονείς όσο και για τα παιδιά!

Δείτε πώς μπορείτε να διατηρήσετε ένα πρόγραμμα:

  • Δημιουργήστε μια πρωινή ρουτίνα. Ρυθμίστε ξυπνητήρια για το πότε τα παιδιά θα πρέπει να έχουν σηκωθεί από το κρεβάτι, να είναι ντυμένα, να παίρνουν το πρωϊνό τους και να σας αποχαιρετούν για το σχολείο.
  • Ορίστε συγκεκριμένες ώρες μέσα στην ημέρα για σνακ και γεύματα.
  • Προγραμματίστε ώρες για ομαδική εργασία καθώς και μεμονωμένη εργασία ή χρόνο για παιχνίδι. Ακόμη και τα παιδιά ηλικίας 4 ή 5 ετών, μπορούν να έχουν ειδικές δραστηριότητες για 20 με 30 λεπτά.
  • Αφιερώστε συγκεκριμένες ώρες για τα δικά σας τηλεφωνικά ραντεβού και για τις δραστηριότητες υψηλής προτεραιότητας.
    Θυμηθείτε πως σε περίπτωση απομακρυσμένης διδασκαλίας με βιντεοσυνομιλίες κλπ, δεν χρειάζεται να βασίζεστε σε ένα παραδοσιακό σχολικό πρόγραμμα.

TIP 2: Ορίστε τις προσδοκίες σας

Στενά συνδεδεμένη με τον καθορισμό του προγράμματος είναι ο καθορισμός των προσδοκιών.

Τα παιδιά σας και τα άλλα μέλη του νοικοκυριού θα γνωρίζουν τι μπορούν – και τι δεν μπορούν – να κάνουν χωρίς να σας ρωτήσουν.

  • Δημιουργήστε σταθμούς για σνακ μέσα στο σπίτι, ώστε τα παιδιά να μπορούν να φάνε κάτι γρήγορο ή να πιούν ένα χυμό όταν το θελήσουν χωρίς να σας απασχολούν συχνά.
  • Προετοιμασία του μεσημεριανού γεύματος από την προηγούμενη ημέρα για μείωση του χρόνου προετοιμασίας από το πρωί της επόμενης.
  • Ζητήστε τη βοήθεια όλων για μικροδουλειές και φτιάξτε διαγράμματα, για να συμβαδίζετε με τα βασικά. Ως ανταμοιβή, αυξήστε το χρόνο του παιχνιδιού, πάντα με μέτρο φυσικά…
  • Χρησιμοποιήστε ένα καθολικό σήμα για το πότε δεν πρέπει να σας ενοχλήσει κανείς – εκτός φυσικά και αν πρόκειται για κάτι επείγον. Μπορεί να είναι απλό, όσο μια ξεχωριστή πινακίδα κρεμασμένη στην πόρτα τύπου “Μην ενοχλείτε” ή και αστείο, όπως ένα συγκεκριμένο καπέλο ή κασκόλ!

TIP 3: Ολοκληρώστε την εργασία σας

Ένα μικρό παιδί που εργάζεται για μια άσκηση μαθηματικών.

Ναι, αυτό ισχύει τόσο για εσάς όσο και για τα παιδιά σας!

Για να μειώσετε την τριβή όταν διαχειρίζεστε την επιχείρησή σας ενώ ταυτόχρονα βοηθάτε τα παιδιά, θα πρέπει να έχετε κάνει την προετοιμασία σας.

  • Ελέγξτε ξανά και ξανά τι υπάρχει στη λίστα υποχρεώσεων των παιδιών σας. Εάν είναι υπό κατ ‘οίκον εκπαίδευση, αυτό περιλαμβάνει τον τακτικό έλεγχο των προγραμμάτων σπουδών. Εάν τα παιδιά σας παρακολουθούν διαδικτυακή εκπαίδευση, με απομακρυσμένη διδασκαλία και εργασίες, θα πρέπει να ελέγχετε τις ημερομηνίες λήξης των εργασιών τους.
  • Ελέγξτε τους επιχειρηματικούς σας στόχους και το πρόγραμμα σας για την εβδομάδα. Βεβαιωθείτε ότι είστε ευθυγραμμισμένοι με την ομάδα σας στη δουλειά και έχουν ό, τι χρειάζονται για να επιτύχουν τους στόχους τους.
  • Προγραμματίστε τα γεύματα και τα σνακ. Επωφεληθείτε από υπηρεσίες όπως delievery από το σούπερ μάρκετ με τα ψώνια για εξοικονόμηση χρόνου.
  • Αφιερώστε λίγα λεπτά κάθε βράδυ για να κάνετε …reset νοικοκυριού. Απομακρύνετε ό, τι είναι άχρηστο καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας και ετοιμάστε τα εφόδια για την επόμενη μέρα.

TIP 4: Ζητήστε Υποστήριξη

Όταν νιώθετε αγχωμένοι, σκεφτείτε ότι είστε μόνοι σε όλο αυτό.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να λάβετε υποστήριξη και βοήθεια.

Δημιουργήστε μια μικρή ομάδα άλλων γονέων που ακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα.

Προγραμματίστε ώρες συνάντησης για προσωπικές συνομιλίες και ημέρες υποστήριξης. Μπορεί να είναι καλό για τα παιδιά και τους γονείς, όταν γίνεται σωστά.

Βρείτε σχετικές ομάδες και στο Facebook.

Συνεργαστείτε με τον σύντροφό σας αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Συχνά ο ένας γονέας αισθάνεται ότι πρέπει να σηκώσει όλο το φορτίο της διδασκαλίας αυτής, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μοιραστείτε την περίπλοκη αυτή καθημερινότητα που έρχεται με την κοινωνική απομάκρυνση και την απομακρυσμένη εκμάθηση. Εάν είστε μόνος, ζητήστε βοήθεια από ένα άλλο μέλος της οικογένειας, αδερφή ή αδερφό, από έναν φίλο, φίλη ή από άλλο γονέα.

Θυμηθείτε να επινοείτε τρόπου και λύσεις που λειτουργούν για εσάς, την επιχείρησή σας και την οικογένειά σας καλύτερα. Αυτές οι συμβουλές και οι ιδέες θα σας βοηθήσουν όταν αναρωτιέστε πώς να διαχειριστείτε μια επιχείρηση και να υποστηρίξετε το παιδί ή τα παιδιά σας ταυτόχρονα.

Αρχική πηγή έμπνευσης: godaddy.com