Επιχείρηση

Οι 4 Καλύτεροι Τρόποι για να χρησιμοποιήσεις Video στην Ιστοσελίδα σου

Καταρχήν να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στα υπέροχα κινητά μας τηλέφωνα smartphones για τα υψηλής ποιότητας βίντεο και φωτογραφίες που μας προσφέρουν! Ένα video ταιριάζει στη δική σας ιστοσελίδα; Και αν ναι, θα αξίζει τον κόπο;

Πώς να χρησιμοποιήσω τα video στην ιστοσελίδα μου;

Παρακάτω θα βρείτε μερικές ιδέες για να χρησιμοποιήσετε το video και στη δική σας ιστοσελίδα. Έχουμε συγκεντρώσει τους καλύτερους τρόπους ενσωμάτωσης video, από ένα απλό επεξηγηματικό video έως και video headers και nackgrounds. Το θέμα είναι να γίνει σωστά. Πάμε να αναλύσουμε μερικές ιδέες:

1. Εισαγωγικά και Επεξηγηματικά Videos

Όλοι μας έχουμε αναζητήσει τέτοιου είδους video κάποια στιγμή, για να μάθουμε πώς να φτιάξουμε για παράδειγμα γαλοπούλα γεμιστή ή χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες για τα βαφτιστήρια μας.

Εδώ λοιπόν, να πούμε πως οι μικρές επιχειρήσεις ανάλογα με τον κλάδο τους, μπορούν να κοινοποιήσουν και να μοιραστούν την τεχνογνωσία τους μέσω επεξηγηματικών video. Τέτοια video χρειάζονται αρκετή εξάσκηση για να γίνουν τελικά ιδανικά και σωστά, αλλά μπορούν σας βοηθούν να βελτιώσετε το επαγγελματικό σας προφίλ και να σας θεωρούν ως μια αξιόπιστη πηγή πληροφοριών. Το τέλειο σενάριο είναι να σας οδηγήσουν στα κορυφαία video των αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google.

Εκμάθηση, tutorial, εκπαιδευτικό… Ανεξάρτητα από το πώς αποκαλείτε αυτά τα video, συνήθως ακολουθούν το ίδιο βασικό σενάριο. Αρχικά συστήνεσαι και στη συνέχεια εξηγείς πώς λειτουργεί κάτι όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται. Οτιδήποτε βάζετε στην ιστοσελίδα σας – FAQs ή οδηγό αγοράς – είναι ένα καλό μέρος για ένα επεξηγηματικό/tutorial ή εκπαιδευτικό video.

Είναι σημαντικό οι συμβουλές και τα tips σας, να συνάδουν με την επιχείρησή σας αλλά και την εμπειρία σας. Είναι βασικό να όχι μόνο να φαίνεσαι αλλά και να είσαι αξιόπιστος και να μιλάς αποκλειστικά για θέματα με τα οποία είσαι εξοικειωμένος.

TIP: Θυμηθείτε, δεν πειράζει αν το video σας είναι σύντομο και καλύπτει ένα μικρό θέμα θέμα. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι καλύτερο. Μπορεί να θέλετε το video σας να είναι χρήσιμο και εμπεριστατωμένο, όμως τα περισσότερα στατιστικά δείχνουν ότι η αφοσίωση των ατόμων σε εκπαιδευτικά βίντεο, tutorials κλπ μειώνεται σημαντικά μετά από τα πρώτα 6 λεπτά.

2. Video Προϊόντων

Μπορεί να βγάζετε τις καλύτερες φωτογραφίες προϊόντων και να γράφετε τις πιο αναλυτικές περιγραφές προϊόντων. Όμως τι ακριβώς μπορεί να κάνει το προϊόν σας και πώς μπορεί κάποιος να το χρησιμοποιήσει; Ένα κατάλληλο video που δείχνει το προϊόν σας σε λειτουργία ή χρήση, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.

Όταν το προϊόν σας φαίνεται σε λειτουργία ή χρησιμοποιείται, π.χ. αν είναι παπούτσια να φαίνονται φορεμένα και να χρησιμοποιούνται, είναι σαφώς πιο εύκολο για τους ενδιαφερόμενους να σκεφτούν να το φορούν οι ίδιοι και γενικά να χρησιμοποιούν το προϊόν σας άρα και να τους πείσετε για μια αγορά. Δεν χρειάζεται το video σας να είναι περίπλοκο… Απλές και μικρές κινήσεις, μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά.

Σε μερικές περιπτώσεις είναι καλύτερα να παρουσιάζετε όχι μόνο το προϊόν αλλά και το περιβάλλον του. Για παράδειγμα, αν κατασκευάζετε χειροποίητες αιώρες, μπορείτε να αναδείξετε την αιώρα στημένη σε ένα εξοχικό σπίτι με δέντρα, ηρεμία και χαλαρωτικές ανέμελες στιγμές διακοπών.

Επίσης, αν το προϊόν σας έχει ήχο όπως ένα καλοκαιρινό κρεμαστό διακοσμητικό για παράδειγμα μια ονειροπαγίδα, τραβήξτε ένα μικρού μεγέθους βιντεάκι που να αναδεικνύει το προϊόν σας και ηχητικά σε φυσικό περιβάλλον που να το κουνά το αεράκι.

TIP: Σκεφτείτε να προσθέσετε και υπότιτλους στα video σας, όποτε είναι δυνατόν. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την ιστοσελίδα σας άμεσα προσβάσιμη και σε άτομα με ειδικές ανάγκες αλλά είναι επίσης ιδανικό και για εκείνους που δεν θέλουν να αναπαράγουν τον ήχο.

3. Video Παρουσίασης της δουλειάς σας και του εαυτού σας

Δεν πουλάτε μόνο τα προϊόντα σας, αλλά και τον εαυτό σας. Επομένως, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δημιουργήσετε ένα δέσιμο με τους πελάτες σας. Μπορεί να το κάνετε ήδη offline όταν θα συναντήσετε κάποιους προσωπικά, αλλά μπορείτε να το κάνετε και διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας σας, ιδανικά στη σελίδα «Σχετικά με Εμάς/Ποιοι Είμαστε κοκ». Ένα τέτοιο εισαγωγικό video μπορεί να είναι επίσης ιδανικό και στην ιστοσελίδα του βιογραφικού σας.

Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη σελίδα με δικά σας video, με την ομάδα σας αλλά και τη δουλειά σας. Δείξτε τι είναι αυτό που σας οδηγεί και το πώς δουλεύετε γεμάτοι ενέργεια κάθε πρωί. Αυτό θα σας κάνει ακόμα πιο προσιτούς και ευγενικούς και βοηθά τους επισκέπτες σας να αισθάνονται ότι επενδύουν σε εσάς αποκτώντας τις υπηρεσίες ή τις κατασκευές σας.

Αν είναι οικονομικά εφικτό, μπορείτε να προσλάβετε έναν επαγγελματία που θα δημιουργήσει για εσάς αυτό το σύντομο video, o οποίος θα γνωρίζει ποιες ερωτήσεις να σας κάνει και πώς να σας αναδείξει όσο το δυνατόν καλύτερα.

4. Video Headers και Video Backgrounds

Το header βρίσκεται στην κορυφή της ιστοσελίδας σας και είναι συνήθως το πρώτο πράγμα που βλέπουν οι επισκέπτες σας όταν επισκέπτονται το site σας. Έτσι, ένα video header μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στο να τραβήξει αμέσως την προσοχή κάποιου.

Ιδανικό video για header, είναι ένα video που παρουσιάζει το προϊόν ή την υπηρεσία σας εν ώρα λειτουργίας/χρήσης και δείχνει στους επισκέπτες σας τι έχετε να τους προσφέρετε μέσω της ιστοσελίδας σας.

Ένα ατμοσφαιρικό video μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για header video, με μια ήσυχη σκηνή σε παραλία με μοναδική κίνηση τα κύματα της θάλασσας… Αυτό δημιουργεί μια χαλαρή ατμόσφαιρα ειδικά αν προσφέρετε είδη χαλάρωσης όπως αρωματικά κεριά, είδη spa κοκ..

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας πριν χρησιμοποιήσετε ένα video ως header ή background στην ιστοσελίδα σας:

Τα video headers της ιστοσελίδας σας λειτουργούν και για χρήστες smartphone ή άλλων μικροσυσκευών;

Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε video header ή background video στην ιστοσελίδα σας, θα πρέπει να σκεφτείτε την εμπειρία χρήστη και μέσω smartphone ή άλλων μικροσυσκευών. Τα video σας θα εξακολουθούν να λειτουργούν σε κινητές συσκευές, αλλά η εμπειρία της προβολής θα είναι λίγο διαφορετική. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κάτι σημαντικό σε αυτά τα βίντεο που θα το χάσει ένας χρήστης από κινητό.

Το video που παίζει αυτόματα στο background της ιστοσελίδας σας κάνει το περιεχόμενό σας δυσανάγνωστο;

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα video ως φόντο για το κείμενό σας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν πολλές αντιθέσεις και κινήσεις στο video αυτό που θα επιλέξετε. Οι επισκέπτες σας πρέπει να συγκεντρωθούν στο προσκήνιο και είναι σημαντικό να διατηρήσετε το κείμενό σας ευανάγνωστο.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα video header και το προσθέσετε στο μπλοκ του τίτλου, θα πρέπει να αποφασίσετε εάν το video σας θα πρέπει να είναι στο προσκήνιο ή να χρησιμεύσει ως φόντο. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να βεβαιωθείτε ότι όλα παραμένουν ευανάγνωστα, επομένως ελέγξτε την ιστοσελίδα σας σε λειτουργία προεπισκόπησης.

Πού μπορώ να βρω ποιοτικά και δωρεάν background και header videos για την ιστοσελίδα μου;

Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες με δωρεάν υλικό για την ιστοσελίδα σας. Μερικές από αυτές είναι: Pixabay, Pexels και Unsplash. Ξεκινήστε την έρευνά σας!

Ενσωμάτωση video σε ιστοσελίδα: Πώς λειτουργεί;

Μπορείτε εύκολα να ανεβάσετε το video σας στην ιστοσελίδα σας, αρκεί φυσικά να έχετε επιλέξει μια πλατφόρμα ανοικτού λογισμικού όπως είναι το WordPress.

Αν ξεκινάτε σήμερα την ιστοσελίδα σας, είναι η καλύτερη μέρα! Μπορείτε να προχωρήσετε σε κατασκευή ιστοσελίδας με την εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων BLB.gr με μια πολυετή εμπειρία στο χώρο. Φιλοξενία (Hosting), Υποστήριξη και Εκπαίδευση Ιστοσελίδας.

– Αρχικά, το ιδανικό σενάριο είναι να ανεβάστε το video σας στο YouTube ή το Vimeo.

– Αντιγράψτε τον σύνδεσμο για το video σας, κάνοντας κλικ στο κουμπί “Κοινή χρήση” στο YouTube ή το Vimeo και στη συνέχεια απλά αντιγράψτε το.

– Ανοίξτε την ιστοσελίδα σας και επιλέξτε την περιοχή που θα το κάνετε επικόλληση. Σε οποιοδήποτε μέρος υπάρχει περιοχή για να τοποθετήσετε μια φωτογραφία, μπορείτε να τοποθετήσετε και ένα video.

– Κάντε κλικ στο σημείο που θέλετε να ανέβει το video. Επιλέξτε Προσθήκη Πολυμέσων και επικολλήστε το link του video.

– Πατήστε ΟΚ και είστε έτοιμοι!

Εάν τοποθετήσετε το video σας σε ένα μπλοκ ως τίτλο στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας, το βίντεο θα ξεκινήσει αυτόματα, αλλά χωρίς ήχο εφόσον έχει ρυθμιστεί. Αυτό είναι ιδανικό για video που προορίζονται για αναπαραγωγή στο παρασκήνιο.

Είναι καλό να γνωρίζετε ότι όταν προσθέτετε ένα video στην ιστοσελίδα σας, δεν “ανεβάζετε” το βίντεο ολόκληρο όπως είναι στην ιστοσελίδα σας. Το video πρέπει να ανέβει σε μια πλατφόρμα όπως το YouTube ή το Vimeo και στη συνέχεια θα ενσωματώσετε έναν σύνδεσμο προς αυτό, χρησιμοποιώντας τα παραπάνω βήματα που αναδείξαμε. Το video σας θα εμφανίζεται στην ιστοσελίδα σας αλλά δεν θα φιλοξενείται στην ιστοσελίδα σας.

Με τον τρόπο αυτό, πετυχαίνετε δύο πολύ σημαντικά πράγματα:

  1. Μειώνεται στο ελάχιστο ο χρόνος φόρτωσης της σελίδας σας, πράγμα που το θέλουμε πολύ και
  2. Αποκτάτε SEO μέσω των καναλιών σας στο Youtube ή το Vimeo και ανεβάζοντας εκεί το υλικό σας!
HandArtisan

HandArtisan

About Author

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε ακόμη

Επιχείρηση

4 Τρόποι να αναπτυχθεί η μικρή σας επιχείρηση

Θέλετε φέτος να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο η μικρή σας επιχείρηση; Είναι ο καιρός που σχεδιάζουμε τις αποφάσεις και τα νέα
Επιχείρηση

7 Βήματα για την Τέλεια Φωτογραφία!

Το να ανακαλύψετε πώς να φτιάχνετε εξαιρετικές φωτογραφίες προϊόντων για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, είναι το κλειδί το κλειδί της